BLAŽ HRIBOVŠEK JE NASTOPIL NA SVETOVNI LIGI V SALZBURGU

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
BLAŽ HRIBOVŠEK - PREMIER LEAGUE - SALZBURG 2015
BLAŽ HRIBOVŠEK - PREMIER LEAGUE - SALZBURG 2015
KARATE1 PREMIER LEAGUE - SALZBURG 2015
KARATE1 PREMIER LEAGUE - SALZBURG 2015

Prejšnji vikend je v Salzburgu v Avstriji potekala svetovna liga v karateju za člane, ki se imenuje „KARATE1 PREMIER LEAGUE“. Tekom koledarskega leta se zvrsti 8 tekmovanj, ki ob koncu leta prinesejo skupne zmagovalce svetovne lige. V Salzburgu je nastopilo 755 tekmovalk in tekmovalcev iz 59 držav sveta, med njimi tudi štirinajst članov slovenske reprezentance. Predstavnika smo imeli tudi člani Karate kluba Trbovlje, in sicer Blaža Hribovška.

<!–more–>

Blaž je nastopil v kategoriji športnih borb članov do 60 kilogramov, kjer je nastopilo štirideset tekmovalcev iz 24 držav. V prvem krogu se je pomeril s predstavnikom Švice. Še sekundo pred koncem borbe je bil rezultat izenačen na 1:1. V zadnji sekundi je prišlo do obojestranskega napada, kjer je bil pa za delček sekunde Blažev nasprotnik hitrejši ter tako zmagal z rezultatom 2:1, kar je pomenilo konec nastopov za našega tekmovalca. Verjamemo, da je Blažu nastop na svetovni ligi dal dodaten zagon za delo v prihodnosti.

 

To nedeljo čaka trboveljske karateiste nastop na 3. Pokalni tekmi Karate Zveze Slovenije, ki bo v Kanalu ob Soči. Trenutno je Karate klub Trbovlje na skupnem drugem mestu v točkovanju za Pokal Slovenije 2015 in Trboveljčani so odločeni, da ne bodo prepustili stopničk drugim klubom.

Dodaj odgovor