JOKSIMOVIČ STEFANU MEDALJA NA ENEM IZMED NAJMOČNEJŠIH TURNIRJEV V TEM DELU EVROPE

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail
A - TRBOVELJSKI TEKMOVALCI NA ODPRTEM PRVENSTVU HRVAŠKE
A - TRBOVELJSKI TEKMOVALCI NA ODPRTEM PRVENSTVU HRVAŠKE
B - STEFAN JOKSIMOVIČ JE OSVOJIL MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH MLADINCEV DO 76 KILOGRAMOV
B - STEFAN JOKSIMOVIČ JE OSVOJIL MEDALJO V ŠPORTNIH BORBAH MLADINCEV DO 76 KILOGRAMOV
C - TUDI IZ ODPRTEGA PRVENSTVA HRVAŠKE SO SE TRBOVELJSKI KARATEISTI VRNILI Z OSVOJENO MEDALJO
C - TUDI IZ ODPRTEGA PRVENSTVA HRVAŠKE SO SE TRBOVELJSKI KARATEISTI VRNILI Z OSVOJENO MEDALJO

Minuli vikend, 3. in 4 oktobra, je na hrvaški Reki potekal eden najkvalitetnejših turnirjev v tem delu Evrope, »Croatia open«, na katerem je nastopilo 1568 tekmovalcev iz 16 držav. Trboveljski karate so tokrat zastopali trije tekmovalci, in sicer Luka Ferlin, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek, ki so na uvodnih turnirjih novega šolskega leta prikazali najbolj konstantno formo.<!–more–>

 

Prvi je na tatamije stopil Blaž Hribovšek v kategoriji mlajših članov do 60 kilogramov in v uvodnem krogu premagal predstavnika Madžarske. V drugem krogu je z minimalnim rezultatom izgubil z aktualnim evropskim prvakom v tej kategoriji. V repasažnem boju proti Francozu zaradi lažjih zdravstvenih težav ni mogel storiti več od častnega poraza. V kategoriji mladincev do 68 kilogramov je nastopil Luka Ferlin, kateremu se je za las izmuznila zmaga v prvem kolu. Njegov nasprotnik iz Makedonije je izubil v naslednjem krogu in tako je Luka ostal brez možnosti nastopa v repasažu. Njegova kategorija je bila druga najštevilčnejša, saj je v njej nastopilo 45 tekmovalcev. Stefan Joksimovič je v kategoriji do 76 kilogramov uspešno opravil z nasprotniki v prvih treh krogih. V polfinalu je moral priznati premoč francoskemu tekmovalcu po tesni sodniški odločitvi, saj se je redni del končal z 2:2. V borbi za tretje mesto se je ponovno zbral in se zasluženo veselil bronaste medalje na tem zelo močnem turnirju. Stefana prihodnji mesec čaka nastop na Svetovnem mladinskem prvenstvu v Indoneziji, odličen rezultat na tem turnirju pa prinaša dodaten motiv za trdo delo v zadnjem mesecu pred prvenstvom.

 

Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružijo v ponedeljek ali sredo ob 17.00 v Večnamenskem prostoru. Prav tako vabimo odrasle da se pridružijo Rekreativni skupini, ki ima svoje treninge ob torkih ob 19.00 v telovadnici OŠ Ivan Cankar.

 

 

REZULTATI:

 

ŠPORTNE BORBE:

Mladinci do 76 kg:

3. mesto: Stefan JOKSIMOVIČ

Dodaj odgovor